Maltodextrin - Maltodextrin tillverkare
Maltodextrin erhålls genom partiell hydrolys av stärkelse; De är vattenlösliga, smaklösa produkter och definieras av FDA som produkter med DE-värden under 20. C6H12O6, som också finns på GRAS-listan; Det är en utmärkt massbyggare för standard- och lågfettsprodukter.
Maltodextrin är ett mellanled mellan stärkelse och glukos som erhålls under kontrollerad stärkelsehydrolys som involverar enzymer som bakteriell alfa-amylas, och genomgår ytterligare omvandlingsprocesser för att uppnå önskat DE-värde på 4-30.
Efter dessa processer; Produkten renas genom processer som klarifiering, kolbehandling och jonbyte, och spraytorkas till 3-5% fuktighet.
C6H12O6, ett vitt, lågsötat pulver, håller inte vatten på egen hand, men dess lösning visar en mycket hög viskositet. På grund av sin odefinierade neutrala smak påverkar den inte andra livsmedels smaker, sprider sig lätt i kalla och vattenbaserade system, och uppvisar en struktur som kan bevara sin klarhet och utseende.